Diëtistenpraktijk ViVo

Vet Cool programma voor kinderen

Steeds meer kinderen kampen met overgewicht. In Nederland heeft ca. 20% van de jongens en meisjes overgewicht. Ook het percentage kinderen met ernstig overgewicht/ obesitas neemt toe. Deze kinderen, maar ook hun ouders, zijn regelmatig op zoek naar specifieke, praktische, haalbare en motiverende handvatten om dit overgewicht terug te kunnen dringen.

Vet Cool is bedoeld voor kinderen met overgewicht tot 18 jaar.
Het doel is om de kinderen (en ouders) inzicht te geven in het huidige eet- en beweegpatroon en te leren hoe zij hier verandering in kunnen aanbrengen. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed hoe sociaal om te gaan met hun probleem.
Dit is de reden dat de behandeling wordt gegeven door een kinderfysiotherapeut én diëtist, eventueel aangevuld met behandeling bij een orthopedagoog/ psycholoog. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een zogenaamd “multidisciplinair behandelconcept” (de combinatie van motoriek en lichaamsbeweging, voeding en gedrag) een veel grotere kans op succes heeft.
Tijdens de behandeling is het niet de bedoeling dat kinderen die nog in de groei zijn leren hoe ze snel moeten afvallen. Omdat ze nog groeien is het voldoende als het huidige gewicht niet toeneemt. Uiteindelijk wordt daardoor de gewenste verhouding van gewicht ten opzichte van lengte  in vanzelf bereikt.

Aanmelding voor Vet Cool kan bij de diëtist van Diëtistenpraktijk ViVo (klik hier voor de contactpagina:  Contact en afspraak), of bij de kinderfysiotherapeuten van Fysio Lage Naarderweg, https://fysiosupport.nl/kinderfysiotherapie/vetcool/

 
 
 
E-mailen
Bellen